Thema: Lynda Gratton publiceert ‘The Shift’ én komt naar Antwerpen op 23 juni. Bent u klaar voor de werkrevolutie?

HR Square 110
Essentie - Een combinatie van vijf krachten zal de (werk)wereld fundamenteel veranderen: technologie, globalisering, demografie, maatschappelijke trends en de problematiek van energiebronnen/duurzaamheid. - Dat levert drie gevaren op: fragmentering (de versplintering van de werkwereld), isolatie en uitsluiting (van een grote groep ‘nieuwe armen’). - Dat biedt ook drie kansen: ‘co-creation’ (samenwerking), engagement (en evenwicht) en ‘micro-entrepreneurship’ (ondernemerschap en creativiteit). - Er komt een drievoudige ‘shift’ in de jobs en carrières: van oppervlakkige generalist naar ‘serial master’, van eenzame concurrent naar innovatieve samenwerker en van gulzige, passieve consument naar gedreven, actieve producent. We bevinden ons op de drempel van een revolutie die even ingrijpend wordt als de omwenteling van de arbeidswereld op het einde van de achttiende eeuw. Eén na één komen onze ‘werktradities’ en ‘verworvenheden’ op de helling te staan – en maak u geen illusies, ze zullen eraf schuiven. Vergeet de ‘levenslange job’ bij dezelfde werkgever, de comfortabele 9-tot-5-werkdag,...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.