Thema: Voorpublicatie uit ‘Het egeleffect’ van Manfred Kets de Vries. Het geheim van high-performanceteams

HR Square 119
In een interview met de Nederlandse freelance journaliste Dominique Haijtema merkte Manfred Kets de Vries op dat organisaties steeds minder te maken krijgen met absoluut leiderschap en steeds meer met executive teams: “Het gaat niet langer om één man die de kar trekt, dat is ontzettend dom. Het gaat niet om top-down-relaties, maar om laterale samenwerking. Dat betekent teams, teams, teams. Aan Insead zijn wij heel goed in executive-teamcoaching. Geef mij een middelmatig team en binnen tweeëneenhalve dag maak ik er wat van.” Dat interview vindt u in ‘De goeroegids’ van Dominique Haijtema (uitgeverij Business Contact, 2010). Het nieuwe boek van Manfred Kets de Vries, ‘Het egeleffect – Executive coaching en het geheim van high-performanceteams’ (uitgeverij Academic Service), lijkt wel het antwoord op de vraag hoe dergelijke topteams op de juiste manier uitgedaagd, begeleid en begeesterd kunnen worden. Typisch voor de auteur, zowel psychoanalyticus als managementexpert, zowel academicus als adviseur,...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.