Tina Ermgodts (Wilms). “Wij willen niets liever dan dat medewerkers tot aan hun pensioen blijven”

HR Square 197
‘We gaan voor duurzaamheid in al onze keuzes’ staat er op de website van Wilms, een familiebedrijf uit de Kempen dat rolluiken, zonwering en ventilatiesystemen produceert. Dat die woorden niet overdreven zijn, blijkt wanneer HR-manager Tina Ermgodts, echtgenote van zaakvoerder Erik Wilms, vertelt over de nieuwe lakkerij die vier jaar geleden is gebouwd, met een minimale impact op de omgeving voor ogen. Wilms investeerde onder meer in een vacuümverdamper die afvalwater zuivert en demineraliseert zodat het opnieuw gebruikt kan worden. Het bedrijf koos er ook voor de warme lucht uit de lakcabines te recupereren om de productiehal te verwarmen. En in het productieproces zelf is in een systeem voorzien dat het overtollige lakpoeder opvangt, zodat ook daar zoveel mogelijk gerecycleerd kan worden.Lange termijn voor ogenOver die investeringen was er volgens Ermgodts weinig discussie. “Het bedrijf, dat in 1975 is opgericht, heeft zich altijd al door de lange termijn laten leiden”,...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.