Tine Verweire (Accor): “Zorg voor jezelf, voor de ander, voor het team”

HR Square 207 (november-december 2021)
Nadat de omstandigheden de meeste hotels verplicht hadden om de deuren te sluiten, ontvangen ze vandaag weer toeristen en zakenreizigers. Bij de merken onder de Accor-paraplu is het dan ook weer alle hens aan dek. Voor Tine Verweire, Director Talent & Culture, staan rekrutering en employer branding dan ook bovenaan de agenda, al moet ze ook voldoende aandacht besteden aan zorg, opleiding, diversiteit en vele andere thema’s. Accor, dat is toch dat bedrijf achter hotelketens als ibis, Novotel, Sofitel en veel, veel meer? Ja, en neen. Tot 2016 was Accor veelal eigenaar van het vastgoed, nu is de onderneming – kort gezegd – eigenaar van de merken. Door die carving out is Accor vandaag een hotel management company die diensten levert aan haar partners. Concreet zijn er twee modellen: franchised en managed hotels. In het eerste geval ondersteunt Accor de top line via de definitie van het merk, commerciële acties...

Dit artikel is exclusief voor leden

Bent u lid? Log dan in via onderstaande knop.

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

  • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL.
  • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
  • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
  • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
  • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is €265 (+ 6% btw).

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

  • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
  • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
  • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
  • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
  • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is €800 (+ 6% btw).

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.