Tony Verlinden (Elco Belgium). “Sociale dynamiek of dynamiet?”

HR Square 196
Verandering zorgt voor wrijving en dat wekt op zijn beurt energie op. Energie kan negatief zijn en alles in vuur en vlam zetten, maar ze kan ook een motor voor vooruitgang zijn. “Energie is een open, neutraal begrip”, zegt Tony Verlinden, HR-directeur van Elco Belgium (fabrikant-importeur van verwarmingssystemen) en eigenaar van VETO Consulting & Coaching. “Ze biedt kansen om een verandering te bewerkstelligen. Maar energie kan ook verwijzen naar de inspanning die mensen leveren om hun overlevingskansen, comfort en welvaart te vergroten. Verandering kan met andere woorden zowel voor sociale dynamiek als voor dynamiet zorgen. Het sociale overstijgt hier het louter syndicale en verwijst naar intermenselijke relaties.” Twee vragen staan centraal: “Wat geeft HR-medewerkers positieve dan wel negatieve energie?” en “Hoe kan verandering in een stroomversnelling gebracht worden?” Enkele conclusies uit het debat. Evenwicht tussen ‘veiligheid’ en ‘uitdaging’ Verandering vraagt een veilige uitvalsbasis. Veranderen vergt durf, maar hiervoor is een...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.