Tony Verlinden (Elco Belgium). “Sociale dynamiek of dynamiet?”

HR Square 196
Verandering zorgt voor wrijving en dat wekt op zijn beurt energie op. Energie kan negatief zijn en alles in vuur en vlam zetten, maar ze kan ook een motor voor vooruitgang zijn. “Energie is een open, neutraal begrip”, zegt Tony Verlinden, HR-directeur van Elco Belgium (fabrikant-importeur van verwarmingssystemen) en eigenaar van VETO Consulting & Coaching. “Ze biedt kansen om een verandering te bewerkstelligen. Maar energie kan ook verwijzen naar de inspanning die mensen leveren om hun overlevingskansen, comfort en welvaart te vergroten. Verandering kan met andere woorden zowel voor sociale dynamiek als voor dynamiet zorgen. Het sociale overstijgt hier het louter syndicale en verwijst naar intermenselijke relaties.” Twee vragen staan centraal: “Wat geeft HR-medewerkers positieve dan wel negatieve energie?” en “Hoe kan verandering in een stroomversnelling gebracht worden?” Enkele conclusies uit het debat. Evenwicht tussen ‘veiligheid’ en ‘uitdaging’ Verandering vraagt een veilige uitvalsbasis. Veranderen vergt durf, maar hiervoor is een...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.