Total Performance Scorecard. Echte organisatieverandering begint bij de mensen.

HR Square 20
Prof.dr.ir. Hubert Rampersad (1957) introduceert een verbeter- en verandermanagementconcept, dat hij de Total Performance Scorecard (TPS) noemt. Verbeteren, ontwikkelen en leren staan daarbij centraal in een systematisch en cyclisch proces. Het uitgangspunt is de maximale persoonlijke ontplooiing van de medewerkers en het optimaal gebruikmaken van hun mogelijkheden, om zo de gewenste prestaties voor de organisatie te leveren. Hun persoonlijke visie op hun eigen toekomst en de collectieve visie op de toekomst van de organisatie worden hierbij aan elkaar gelinkt. Rampersad schreef dit boek omdat hij wil vertellen waarom zoveel organisatieveranderingstrajecten falen. Volgens hem komt omdat meestal niet bij het begin wordt begonnen, namelijk de persoonlijke identiteit van de medewerkers. Volgens Rampersad zitten talloze bedrijven verstrikt in de denkpatronen van gisteren. Hun kijk op de wereld, op hun afzetmarkt en hun klanten was tien jaar geleden effectief. Lange tijd ging men ervan uit dat organisatieverandering en -verbetering een kwestie was van...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.