Compensation & Benefits – Case Allianz: Loontransparantie in een sterk gereguleerde, internationale context

HR Square 213 (november-december 2022)
Tekst: Rosalie van Hoof Allianz opereert wereldwijd als verzekeraar. In België kenden we de speler, voor de naamsverandering, als AGF Belgium. Anke Van de Vyver stapte twee jaar geleden aan boord als Head of Reward & Performance bij Allianz Benelux. “Tijdens mijn onboarding kreeg ik op veel vragen geen helder antwoord: hoeveel draag ik bij aan mijn pensioenplan? Op welke wagen heb ik recht?” Een voorbode voor wat een uiterst interessante functie met veel ruimte voor verbetering bleek. Hoe geeft Allianz Benelux vandaag, in een internationale verzekeringscontext, lonen en belonen vorm? Sinds de financiële crisis van 2008 zijn actoren in de bank- en verzekeringswereld, zoals Allianz, sterk gebonden aan regulering. Zomaar bonussen toekennen is bijvoorbeeld uit den boze. “Het is een complexe realiteit. Allianz is een Benelux-organisatie in een internationale multinational. Het hoofdkantoor in München heeft group guidelines, maar die passen wij aan aan onze nationale wetgeving.” Bovendien is Allianz...

Dit artikel is exclusief voor leden

Bent u lid? Log dan in via onderstaande knop.

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

  • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL.
  • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
  • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
  • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
  • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is €265 (+ 6% btw).

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

  • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
  • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
  • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
  • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
  • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is €800 (+ 6% btw).

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.