Trends en Feiten

HR Square 52
Motivatie “Kijk in de ogen van uw medewerkers” Wat doet een wereldvermaarde dirigent op het World Economic Forum in Davos? En op het evenement Vlerick state-of-the-art in Brussel? De altijd enthousiaste Benjamin Zander wil managers tonen hoe ze mensen écht kunnen motiveren. Tekst Daan Nelen Hoe reageert u best wanneer een medewerker niet doet wat u wilt? “Excuseer u bij die man of vrouw, omdat u er niet in slaagt hem of haar te motiveren”, antwoordt Benjamin Zander, de vermaarde dirigent van het Boston Philharmonic Orchestra. Het orkest werd opgericht in 1978, nadat Zander ontslagen was door het Boston Civic Symphony, omdat hij moeilijke muziek wilde spelen van componisten als Mahler en Bruckner. Het hele orkest nam uit solidariteit ontslag en vormde het Boston Philharmonic Orchestra. Vandaag geniet de 68-jarige Zander wereldfaam. Tijdens de tweede editie van de Vlerick state-of-the-art op 28 november 2007, waar deze keer het thema motivatie...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.