Trends en Feiten: REKRUTERING:

HR Square 58
Werkzoekenden vinden dat werving- en selectiebureaus meer bezig zijn met de belangen van hun opdrachtgevers dan die van de kandidaten. Dat blijkt uit het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) van studiebureau Intelligence Group, zo meldt HR Praktijk. Het studiebureau ondervroeg 403 hoogopgeleide personen. Ruim drie kwart van de respondenten geeft aan liever direct bij een werkgever te solliciteren dan via een werving- en selectiebureau. Slechts 22% van de ondervraagden is positief over werving- en selectiebureaus. Dat komt vooral door het gemak, de flexibiliteit, de snelheid en het omvangrijke aanbod van functies dat bureaus kunnen bieden. Het merendeel is minder positief. Werving- en selectiebureaus vormen in hun ogen een hinderlijke brug tussen werkgevers en werkzoekenden. Bijna de helft van de werkzoekenden zal proberen om het bureau links te laten liggen en rechtstreeks bij de opdrachtgever te solliciteren. Voor 5% vormt een bureau zelfs een dusdanige drempel, dat men besluit om helemaal niet te...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.