Trends & feiten

HR Square 45
MANAGEMENT Managers zetten zich in voor maatschappij Bijna iedereen klaagt tegenwoordig over een gebrek aan tijd en een overvloed aan werk. Toch vindt de helft van de Britse leidinggevenden nog tijd om buiten het werk op vrijwillige basis ergens anders een leidinggevende rol uit te oefenen. Britse managers zijn niet te beroerd om bijvoorbeeld als voorzitter van een ouderraad op te treden. Ook maken ze tijd vrij om te helpen bij een campagne voor een goed doel. Dat blijkt uit het onderzoek van de onafhankelijke leiderschapsorganisatie Common Purpose. Die ondervroeg online ongeveer 500 leidinggevenden die zichzelf doorheen een reeks vragen profileerden als leidinggevend op het werk en daarbuiten. Van de ondervraagden heeft net iets minder dan de helft (49%) naast een professionele leidinggevende positie ook een vrijwillige leidinggevende positie daarbuiten. Bij de leidinggevenden uit de privé-sector bedraagt dit percentage 52%, in de publieke sector 50%. Leidinggevenden uit de non-profit zijn...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.