Trends & feiten

HR Square 43
Management Vrouwelijke manager heeft andere ondernemerstijl Vrouwelijke managers presteren op hetzelfde niveau als hun mannelijke collega’s, maar houden er een andere ondernemersstijl op na. Dat stelt Brisk Magazine naar aanleiding van de resultaten van de Global Entrepreneurship Monitor, een internationaal onderzoek van het Babson College en de London Business School. Vrouwelijke ondernemers zoeken evenveel naar kansen, nemen evenveel risico en netwerken evenveel als hun mannelijke collega’s. Ze zijn even goed als ondernemende mannen. Hun ondernemingen hebben evenveel kansen op succes als bedrijven met een mannelijke ondernemer aan het hoofd. Vrouwelijke starters zijn volgens de onderzoekers meestal goed opgeleid, hebben een baan en een goed inkomen. Bovendien stellen ze vertrouwen in hun eigen capaciteiten en kans op succes. Toch starten mannen twee keer zo vaak een eigen bedrijf. Vrouwen beginnen ook met bescheidener doelstellingen, meestal om werk en gezin beter te kunnen combineren. Ze houden hun bedrijf bewust klein. Daarmee hopen...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.