Trends & Feiten:

HR Square 32
STAFFING Ervaring is belangrijkste punt in cv Solide en relevante ervaring is volgens 40% van de werkgevers de belangrijkste troef van een kandidaat-werknemer. Eén op drie (35%) hecht meer belang aan de persoonlijkheid van het individu. Intelligentieniveau of behaalde diploma’s lijken bijzaak te zijn. Een en ander is te lezen in een studie van dienstenbedrijf Select Appointments, dat 700 werkgevers enquêteerde. Zij blijken naast ervaring en persoonlijkheid van de kandidaat ook - zij het in mindere mate - de kennis van de industrie (12% als eerste keuze) of het voorkomen van de kandidaat als belangrijk te beschouwen. Het is opvallend dat meer rationele aspecten zoals het behaalde diploma of het intelligentieniveau minder direct aan de orde zijn. Nochtans toont wetenschappelijk onderzoek aan dat bijvoorbeeld intelligentietesten een betere voorspeller zijn van functiegedrag op het werk dan persoonlijkheidstesten (zie ook HR Square nr. 28). Overwerk schaadt carrière Wie te veel bezig is...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.