Trends & feiten

HR Square 60
MANAGEMENT ‘Duurzaam HRM’ Mensvriendelijk ondernemen staat voorop. Dat staat zwart op wit in ‘Bouwen aan een duurzame economie – Investeren in de toekomst’, een uitgave van het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie (EWI) van de Vlaamse overheid. Op het eerste gezicht lijkt het boek een zoveelste oproep voor een innovatie ‘groene’ economie. Beleidsmakers, onderzoeker en ondernemers zetten met verve uiteen waarom de ecologische gedrevenheid cruciaal geworden is. Wie niet overtuigd is van de hoge ecologische nood, wordt allicht overtuigd door de economische argumenten. Wie op een groene manier weet te innoveren, sleept immers een belangrijk concurrentievoordeel in de wacht. Een ‘duurzame economie’ behelst uiteraard meer. Dan komen we in de eerste plaats bij de arbeidsrelaties, bij veiligheidsaspecten en dus bij het personeelsbeleid terecht. In haar voorwoord laat Patricia Ceysens, Vlaams minister van Economie, Ondernemen, Wetenschap, Innovatie en Buitenlandse Handel, de stakeholdersaspecten weliswaar nog onderbelicht. Maar in de tien thema’s die...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.