Trends & Feiten: OUDERE WERKNEMERS

HR Square 58
Wie een opleiding op maat van HR-professionals wil ontwikkelen, moet eerst de behoeften kennen van die doelgroep. Daarom sloegen Prevent en HR Square de handen in elkaar. Ze zochten uit wat HR-professionals willen weten om een integraal gezondheidsmanagement voor oudere werknemers op het getouw te zetten. Tekst Daan Nelen Een degelijk en aangepast gezondheidsbeleid toepassen in bedrijven is één van de strategieën om het hoofd te bieden aan de toenemende vergrijzing van onze werknemerspopulatie. Daarom ging Prevent in november 2007, samen met vijf andere Europese instituten, van start met het project Ageing at Work: HR Health Management for Older Workers. Ageing at Work wil een opleidingsprogramma voor HR-professionals ontwikkelen rond integraal gezondheidsmanagement voor oudere werknemers. Om een opleiding op maat van de noden en wensen van HR-vaklui te maken, werd in een eerste fase een behoefteanalyse uitgevoerd aan de hand van een vragenlijst. U kon in maart 2008 via onze...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.