Twee jaar GDPR: Beltug.HR staat mee aan het roer bij implementatie privacyregelgeving

HR Square 200
Op 25 mei, twee jaar na de invoering van de Europese privacywetgeving GDPR, kwam de Beltug Privacy Council – waarin zo’n 65 privacydeskundigen van grote organisaties zoals warenhuizen, banken en telecomoperatoren zetelen – met een eerste evaluatie op de proppen. Vooraan in het rapport vinden we een lijst van positieve effecten. Zo staat het volgens de experts buiten kijf dat het bewustzijn rond privacy en gegevensbeveiliging bij bedrijven en overheidsinstellingen gestegen is. Het thema is veel meer dan vroeger aanwezig in de samenleving. Dat de regels nu in alle landen van de Europese Unie dezelfde zijn, is eveneens een goede zaak, schrijven ze. De wetgeving is daardoor een stuk effectiever dan de voorgaande. Ook de Gegevensbeschermingsautoriteit, die de vroegere Privacycommissie vervangt, staat nu steviger in de schoenen dan voorheen, met onder meer duidelijke instrumenten om te sanctioneren wanneer nodig. Nood aan opleiding Dat er aan de andere kant ook ruimte...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.