Twee jaar GDPR: Beltug.HR staat mee aan het roer bij implementatie privacyregelgeving

HR Square 200
Op 25 mei, twee jaar na de invoering van de Europese privacywetgeving GDPR, kwam de Beltug Privacy Council – waarin zo’n 65 privacydeskundigen van grote organisaties zoals warenhuizen, banken en telecomoperatoren zetelen – met een eerste evaluatie op de proppen. Vooraan in het rapport vinden we een lijst van positieve effecten. Zo staat het volgens de experts buiten kijf dat het bewustzijn rond privacy en gegevensbeveiliging bij bedrijven en overheidsinstellingen gestegen is. Het thema is veel meer dan vroeger aanwezig in de samenleving. Dat de regels nu in alle landen van de Europese Unie dezelfde zijn, is eveneens een goede zaak, schrijven ze. De wetgeving is daardoor een stuk effectiever dan de voorgaande. Ook de Gegevensbeschermingsautoriteit, die de vroegere Privacycommissie vervangt, staat nu steviger in de schoenen dan voorheen, met onder meer duidelijke instrumenten om te sanctioneren wanneer nodig. Nood aan opleiding Dat er aan de andere kant ook ruimte...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.