Twee jaar GDPR: juridisch. Ga eens wat vaker te rade bij de Data Protection Officer

HR Square 200
Voor advocaat arbeidsrecht en privacy-expert Dylan Casaer, die al 25 jaar in het vak zit, zette de komst van de GDRP-wetgeving twee jaar geleden heel wat in beweging. Veel meer dan vroeger kloppen werkgevers nu bij hem aan met vragen over het al dan niet geoorloofd gebruik van werknemersgegevens, zoals: ‘Hoelang mogen we cv’s van sollicitanten bewaren?’, ‘Mogen we referenties van kandidaten controleren?’ en ‘Is het toegelaten om gegevens van medewerkers die als consultants werken aan potentiële klanten door te spelen?’ Veel meer dan vroeger speelt privacy een hoofdrol in de zaken die hij voor de arbeidsrechtbank pleit. “Ik overdrijf niet wanneer ik zeg dat in minstens de helft van de discussies over ontslag om dringende reden elementen zitten die aan de privacywetgeving gelinkt zijn”, vertelt hij. “Dat hoeft gezien de tijdsgeest niet te verwonderen. Beledigingen bereiken de werkgever nu vaker dan twintig jaar geleden via digitale kanalen. En wordt...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.