Van de vakbond. Hogere werkzaamheids- en werkbaarheidsgraad: de rol van loopbaanbegeleiding

HR Square 207 (november-december 2021)
    Het verhogen van de werkzaamheidsgraad heeft nood aan een geïntegreerde aanpak waarbij loopbaanbegeleiding centraal staat. Werkbaarheid dient mee opgenomen te worden in deze aanpak. Interne en externe transitie zijn deel van de agenda. Het is belangrijk competenties van de werknemers te screenen en actie te ondernemen om die te verbeteren. Even belangrijk zijn de in de toekomst benodigde competenties te kunnen voorzien en op tijd de nodige actie te ondernemen om de werknemers deze nieuwe competenties bij te brengen. Opleiding maakt hier deel van uit. Outplacement moet gezien worden als de laatste reddingsboei bij individuele en (per definitie) collectieve ontslagen. En dit in een omgeving waarin het sociaal overleg – op interprofessioneel-, sectoraal- en bedrijfsvlak – een belangrijke rol speelt. Het federale regeerakkoord geeft een aantal kapstokken die niet dé leidraad hoeven te zijn, maar die hoe dan ook de komende jaren een invulling zullen krijgen waar rekening...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.