Van de vakbond. HR en vakbond partners … een gek idee?

HR Square 206 (september-oktober 2021)
De sociale verkiezingen installeerden meer dan 47.000 werknemersvertegenwoordigers (waarvan bijna 27.000 voor het ACV) in de Comités PB en ondernemingsraden. Reken daarbij ook nog eens de duizenden andere vrijwilligers die als vakbondsmilitant actief zijn in hun onderneming (bijvoorbeeld als lid van de syndicale delegatie), dan merk je al snel het grote potentieel hiervan voor het overleg tussen werkgevers en werknemers in onze bedrijven.Maak als HR ten volle gebruik van deze rijkdom, is mijn stellig advies. Doe dit in de verkozen overlegorganen, maar creëer ook ruimte voor het informele overleg van vakbondsmilitanten met hun collega’s. Op deze manier voed je niet enkel de agenda van de overlegorganen met de bekommernissen, vragen en wensen van de werkvloer, je kan ook potentiële conflicten ontmijnen en oplossen, en op deze manier vermijden dat ze de agenda van de overlegorganen verzwaren of zelf hypothekeren. Het feit dat de rol van vakbonden blijvend positief wordt beoordeeld...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.