Van de vakbond. Perspectief voor tijdelijk werklozen

HR Square 203 (maart-april 2021)
Tijdelijke werkloosheid is per definitie tijdelijk, en spoort dus in feite niet met ‘langdurend’. De coronacrisis maakte echter snel handelen noodzakelijk zodat het begrijpelijk en logisch was dat de Belgische federale overheid in maart verleden jaar het instrument van de tijdelijke werkloosheid heeft aangewend om afdankingen te vermijden en de werknemers bescherming te bieden tijdens de perioden van lockdown. Ondertussen moeten we echter vaststellen dat vele tienduizenden werknemers nu al bijna een jaar in een of ander regime van tijdelijke werkloosheid zitten – of beter gezegd: ‘vast’zitten. De tijdelijke werkloosheid ‘corona’ is ondertussen verlengd tot eind juni. Opleiding en begeleiding Deze omvangrijke groep van tijdelijke werklozen heeft perspectief nodig, perspectief op het weer opnemen van hun functie in hun bedrijf. Omwille van de sanitaire situatie zal dat jammer genoeg in de zwaar getroffen sectoren nog een tijdje op zich laten wachten en misschien zelfs nooit meer mogelijk zijn. Redenen genoeg...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.