Van de vakbond. Perspectief voor tijdelijk werklozen

HR Square 203 (maart-april 2021)
Tijdelijke werkloosheid is per definitie tijdelijk, en spoort dus in feite niet met ‘langdurend’. De coronacrisis maakte echter snel handelen noodzakelijk zodat het begrijpelijk en logisch was dat de Belgische federale overheid in maart verleden jaar het instrument van de tijdelijke werkloosheid heeft aangewend om afdankingen te vermijden en de werknemers bescherming te bieden tijdens de perioden van lockdown. Ondertussen moeten we echter vaststellen dat vele tienduizenden werknemers nu al bijna een jaar in een of ander regime van tijdelijke werkloosheid zitten – of beter gezegd: ‘vast’zitten. De tijdelijke werkloosheid ‘corona’ is ondertussen verlengd tot eind juni. Opleiding en begeleiding Deze omvangrijke groep van tijdelijke werklozen heeft perspectief nodig, perspectief op het weer opnemen van hun functie in hun bedrijf. Omwille van de sanitaire situatie zal dat jammer genoeg in de zwaar getroffen sectoren nog een tijdje op zich laten wachten en misschien zelfs nooit meer mogelijk zijn. Redenen genoeg...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.