Van de vakbond. Sociale verkiezingen: naar een nieuwe deal?

HR Square 196
  De procedure is gestart in december 2019 met de zogenaamde aankondiging op X-60. Voor welke entiteit(en) worden OR en CPBW verkozen, welke functies worden beschouwd als kaderlid bij de verkiezingen? Onder andere deze punten zijn ondertussen besproken in de bestaande overlegorganen. Mogelijk zal, bij blijvend meningsverschil, een en ander dan voorgelegd worden aan de arbeidsrechter. In de loop van de maand januari (op X-30) krijgen kandidaten wettelijke bescherming. De laatste etappe lijn naar de verkiezingen start dan in de loop van februari met de zogenaamde aankondiging op datum X.Het aantal mandaten, de kiezerslijsten enz. worden dan bepaald. Ook hierover is nog overleg in de bedrijven en bij eventuele betwisting zou de arbeidsrechter weer kunnen gevraagd worden om knopen door te hakken.Eens de kandidatenlijsten ingediend op X+35 - wij zijn dan al in maart - kan de laatste sprint worden ingezet. Samenstelling stembureaus, al dan niet drukken van stembrieven of...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.