Van werk-naar-werk

HR Square 200
De overgangen tussen werk en deze andere domeinen verlopen in twee richtingen maar zijn noodzakelijke componenten om mensen duurzaam aan het werk te houden. De transitionele arbeidsmarkt houdt in dat we de consequenties van werken op die andere domeinen ook in kaart brengen en vice versa. Zo is het inzonderheid van belang om bijvoorbeeld de verworven competenties buiten de werksfeer ook mee te nemen als voedingsbronnen voor een duurzame loopbaan. Zo legt de transitionele arbeidsmarkt ook een permanente brug tussen leren en werken. Als we een hogere werkzaamheid willen en dus mensen langer aan het werk willen houden, dan moet het arbeidsmarktbeleid veel meer inzetten op vlotte, kwaliteitsvolle transities. Die uitdaging stelt zich nu meer dan ooit omdat we stevigere bruggen nodig hebben die permanente vorming en werken met mekaar verbinden, maar ook goed bewegwijzerde overgangen tussen werken en de private sfeer. Ik verwijs hiervoor naar het ontbreken van een...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.