Van wezenlijk belang. “En, wat doe jij eigenlijk…?”

HR Square 206 (september-oktober 2021)
  “Oh, ik ben journalist – hoofdredacteur van HR Square. Maar als je niet zelf in HR actief bent, ken je dat blad waarschijnlijk niet”, zo luidt mijn standaardantwoord dan. Het is opvallend dat we onszelf zo vaak, maar ook zo graag, voorstellen door te vertellen over ons werk. In het dossier in deze HR Square gaan we dieper in op wat werk is en welke functie het heeft voor individu, organisatie en maatschappij. In zo goed als élk interview komt ‘identiteit’ aan bod als een van de belangrijke functies van werk. Werk krijgt vandaag immers een waarde die veel verder reikt dan de economische afruil – tijd en energie in ruil voor een inkomen en zekerheid – die het eigenlijk in wezen maar is. Tenminste – en dat is een zeer terecht bemerking van ACV-voorzitter Marc Leemans – als wat u doet ook waarde heeft voor u en voor...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.