Veerle Verspille (MediaGeniX). “Transformatie als mix van planning en flexibiliteit”

HR Square 196
Het Belgische MediaGeniX ontwikkelt en verspreidt software voor mediabedrijven. Via het broadcastmanagementsysteem 'What’s on' kunnen zenders films, series, reclameboodschappen en andere content efficiënt tot bij hun kijkers krijgen. De onderneming begon in 1992 als spin-off van de VUB en werd groot dankzij een zeer klantgerichte aanpak. “Tot voor kort gingen we ons product altijd bij de klant ter plekke installeren, op maat en voorzien van alle toeters en bellen”, vertelt Veerle Verspille, Chief of Staff. “Maar door de groei van het bedrijf en de toenemende functionaliteiten werd die aanpak onhoudbaar. Nieuwe medewerkers hadden het moeilijk om het product helemaal in de vingers te krijgen. Ook voor de klanten was de situatie niet ideaal, want zij moesten langer op een upgrade wachten.” Hybride aanpak De oude aanpak moest dus op de schop. In de plaats daarvan kwam een modulaire oplossing in de cloud. Verspille legt uit hoe het bedrijf daarbij te...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.