Verdedig uw onderzoek. Behoefte aan ontwikkeling van persoonlijke skills

HR Square 205 (juli-augustus 2021)
Mauro Kerckhof en Dimitri Van Maele, verdedig jullie onderzoek. “Niet alleen hard skills, ook soft skills zijn belangrijk om te kunnen blijven functioneren in een steeds veranderende arbeidsmarkt. De vraag naar soft skills bij bedrijven neemt dan ook toe. Tezelfdertijd is er een kloof tussen de verwachtingen van bedrijven op het vlak van soft skills bij nieuwe werknemers en de aanwezige skills bij afgestudeerde jongeren. In ons onderzoek gaan we na welke soft skills het belangrijkst zijn in de ogen van werkgevers en (ex-)studenten uit het hoger onderwijs. Aan laatstejaarsstudenten en pas afgestudeerden vroegen we welke soft skills ze denken nodig te hebben en in hoeverre ze denken deze te beheersen. Bij werkgevers peilden we naar welke vaardigheden ze van pas afgestudeerden verwachten en of deze aanwezig zijn. De combinatie van deze resultaten geeft een indicatie voor welke soft skills de ontwikkelingsbehoefte het grootst is volgens werkgevers en (ex-)studenten.Soft skills...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.