Verdedig uw onderzoek. Behoefte aan ontwikkeling van persoonlijke skills

HR Square 205 (juli-augustus 2021)
Mauro Kerckhof en Dimitri Van Maele, verdedig jullie onderzoek. “Niet alleen hard skills, ook soft skills zijn belangrijk om te kunnen blijven functioneren in een steeds veranderende arbeidsmarkt. De vraag naar soft skills bij bedrijven neemt dan ook toe. Tezelfdertijd is er een kloof tussen de verwachtingen van bedrijven op het vlak van soft skills bij nieuwe werknemers en de aanwezige skills bij afgestudeerde jongeren. In ons onderzoek gaan we na welke soft skills het belangrijkst zijn in de ogen van werkgevers en (ex-)studenten uit het hoger onderwijs. Aan laatstejaarsstudenten en pas afgestudeerden vroegen we welke soft skills ze denken nodig te hebben en in hoeverre ze denken deze te beheersen. Bij werkgevers peilden we naar welke vaardigheden ze van pas afgestudeerden verwachten en of deze aanwezig zijn. De combinatie van deze resultaten geeft een indicatie voor welke soft skills de ontwikkelingsbehoefte het grootst is volgens werkgevers en (ex-)studenten.Soft skills...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.