Verdedig uw onderzoek: De impact van een liefdevol thuis op creativiteit op het werk

HR Square 209 (maart-april 2022)
Jakob Stollberger, organisatiewetenschapper aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, onderzocht de rol van een liefdevol thuis in creativiteit op het werk. Wat blijkt? Hoe meer echtgenoten van hun partner houden, hoe meer hulpbronnen ze thuis met hen delen. Dat stimuleert de creativiteit op het werk van beide partners. Jakob Stollberger, verdedig uw onderzoek! Jakob Stollberger: “We hebben onderzocht hoe werk-familie steun, ontvangen van collega’s op het werk, kan doorgegeven en gedeeld worden met partners thuis. Het onderzoek spitst zich toe op tweeverdieners. Zij vormen de meerderheid van de huishoudens in hoge inkomenslanden. Dat betekent ook dat een groot deel van de werknemers in een organisatie een tweeverdienerssituatie heeft. Onderzoek naar tweeverdieners belicht veelal de duistere kant in de zin van een hogere werkdruk, meer stress en meer problemen om de balans werk en privé in evenwicht te houden. Alsof het leven van tweeverdieners alleen maar kommer en kwel is. Het...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.