Verdedig uw onderzoek: De impact van een liefdevol thuis op creativiteit op het werk

HR Square 209 (maart-april 2022)
Jakob Stollberger, organisatiewetenschapper aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, onderzocht de rol van een liefdevol thuis in creativiteit op het werk. Wat blijkt? Hoe meer echtgenoten van hun partner houden, hoe meer hulpbronnen ze thuis met hen delen. Dat stimuleert de creativiteit op het werk van beide partners. Jakob Stollberger, verdedig uw onderzoek! Jakob Stollberger: “We hebben onderzocht hoe werk-familie steun, ontvangen van collega’s op het werk, kan doorgegeven en gedeeld worden met partners thuis. Het onderzoek spitst zich toe op tweeverdieners. Zij vormen de meerderheid van de huishoudens in hoge inkomenslanden. Dat betekent ook dat een groot deel van de werknemers in een organisatie een tweeverdienerssituatie heeft. Onderzoek naar tweeverdieners belicht veelal de duistere kant in de zin van een hogere werkdruk, meer stress en meer problemen om de balans werk en privé in evenwicht te houden. Alsof het leven van tweeverdieners alleen maar kommer en kwel is. Het...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.