Verdedig uw onderzoek. Er zit een ondernemer in elke werknemer

HR Square 196
Jana Deprez, verdedig uw onderzoek. “Wanneer we het woord ‘ondernemen’ horen, denken we al snel aan zelfstandigen en ondernemers. Onterecht, want deze termen zijn niet per se aan elkaar gelinkt. Ook gewone werknemers kunnen op het werk ondernemend zijn, op allerlei mogelijke manieren. Het kan gaan over een klein verbeteridee aangeven in het kader van een opdracht gelinkt aan de job, maar ook over een nieuw product lanceren binnen de moederorganisatie of als een nieuw spin-offbedrijf.In een eerste studie in samenwerking met het ESF en de Socialistische Mutualiteiten en met de steun van Vacature bevroegen we meer dan 3000 werknemers in Vlaanderen over hun ondernemend gedrag. We brachten in kaart hoe werknemers hun eigen ondernemend gedrag op het werk zien, of er leeftijdsverschillen zijn en wat er nodig is om medewerkers meer ondernemend te maken. Intrapreneurship bestaat wanneer men zich proactief en innovatief gedraagt en daarbij risico’s durft te nemen,...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.