Verdedig uw onderzoek: Evenwichtige besluitvorming is als appelen met peren vergelijken

HR Square 213 (november-december 2022)
Tekst: Hilde Vereecken Wijnand Nuijts, Manager Programma Verandervermogen Digitale Transformatie bij De Nederlandsche Bank, promoveerde in juni 2022 aan de KU Leuven met onderzoek naar besluitvorming in raden van besturen. Welke factoren leiden tot een evenwichtige beslissing? Wijnand Nuijts, verdedig uw onderzoek! “Het recente verleden toont tal van voorbeelden waarin ondernemingsbestuurders onder druk van de concurrentie of zucht naar winst en groei, besluiten kunnen nemen met grote schade voor anderen. Een voorbeeld hiervan zijn de risicovolle besluiten die genomen zijn in aanloop van de financiële crisis van 2008, zoals het besluit van Fortis en het Britse RBS om gezamenlijk het Nederlandse ABN AMRO over te nemen. Door de wens de grootste te worden, hebben hun leiders de risico’s en complexiteit van de overname onderschat, met alle gevolgen van dien. Een ander voorbeeld is Boeings beslissing om onder druk van de concurrentie van Airbus de 737 Max op de markt te...

Dit artikel is exclusief voor leden

Bent u lid? Log dan in via onderstaande knop.

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

  • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL.
  • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
  • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
  • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
  • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is €265 (+ 6% btw).

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

  • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
  • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
  • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
  • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
  • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is €800 (+ 6% btw).

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.