Verdedig uw onderzoek. Feedback is nodig, maar in de juiste dosis

HR Square 200
Katleen Vandist, verdedig uw onderzoek.“In mijn doctoraatsonderzoek ging ik na hoe mensen complexe categorieën leren. Nieuw is dat ik het percentage feedback dat een proefpersoon krijgt, manipuleerde. In de wetenschappelijke literatuur werd er impliciet vanuit gegaan dat de snelste manier om iets te leren is dat je telkens feedback krijgt. Uit mijn eerste studie blijkt dat dit niet helemaal klopt: je kan een complexe taak ook leren als je af en toe feedback krijgt, ook al kan je op dat moment nog bijna niets van de taak. In een tweede studie ging ik na wat de beste manier is om tot automatiseren te komen en wat de rol van feedback daarbij is. Als je iets automatiseert, kan je de taak foutloos en snel uitvoeren. Automatiseren is immers belangrijk in heel wat menselijke vaardigheden zoals leren lezen, blind typen en autorijden. Maar ook bij jobgerelateerde taken, zoals patiënten wassen door verpleegkundigen,...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.