Verdedig uw onderzoek. Feedback is nodig, maar in de juiste dosis

HR Square 200
Katleen Vandist, verdedig uw onderzoek.“In mijn doctoraatsonderzoek ging ik na hoe mensen complexe categorieën leren. Nieuw is dat ik het percentage feedback dat een proefpersoon krijgt, manipuleerde. In de wetenschappelijke literatuur werd er impliciet vanuit gegaan dat de snelste manier om iets te leren is dat je telkens feedback krijgt. Uit mijn eerste studie blijkt dat dit niet helemaal klopt: je kan een complexe taak ook leren als je af en toe feedback krijgt, ook al kan je op dat moment nog bijna niets van de taak. In een tweede studie ging ik na wat de beste manier is om tot automatiseren te komen en wat de rol van feedback daarbij is. Als je iets automatiseert, kan je de taak foutloos en snel uitvoeren. Automatiseren is immers belangrijk in heel wat menselijke vaardigheden zoals leren lezen, blind typen en autorijden. Maar ook bij jobgerelateerde taken, zoals patiënten wassen door verpleegkundigen,...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.