Verdedig uw onderzoek.Gevangen op het werk

HR Square 207 (november-december 2021)
Kimberley Breevaart, verdedig uw onderzoek! Kimberley Breevaart: “In de wetenschappelijke literatuur ligt de focus vooral op effectief leiderschap. Over destructief leiderschap is nog niet veel bekend. Toch komt het redelijk veel voor. De meeste mensen worden tijdens hun loopbaan wel eens geconfronteerd met een abusieve of agressieve baas. Hoewel slachtoffers daar vaak onder lijden en zich daardoor angstig, depressief en ongelukkig voelen, valt op dat het moeilijk is voor slachtoffers om zichzelf te bevrijden van een destructieve baas. In ons onderzoek vragen we ons af waarom het voor slachtoffers zo moeilijk is om een einde te maken aan zo’n relatie. Op welke barrières botsen ze? Met destructief of abusief leiderschap bedoelen we agressief gedrag, verbaal en non-verbaal, maar zonder fysiek geweld. Het gaat dan om een leidinggevende die een of meerdere medewerkers herhaaldelijk kleineert, manipuleert en vernedert. Het gaat daarbij om een combinatie van gedragingen én het moet herhaaldelijk zijn....

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.