Verdedig uw onderzoek. Het is niet erg als werk en privé met elkaar overlappen

HR Square 194
Joni Delanoeije, verdedig uw onderzoek. “Steeds meer bedrijven geven medewerkers mogelijkheden om hun werk en privéleven beter op elkaar af te stemmen, bijvoorbeeld door deeltijds werk of thuiswerk toe te laten. HR-verantwoordelijken spelen die flexibiliteit ook uit als troef bij rekrutering. Toch is er in het empirisch onderzoek geen consensus of deze praktijken effectief leiden tot betere werknemersuitkomsten zoals een evenwichtigere werk-privébalans, meer welzijn en hogere werkprestatie. Studies tonen zowel voor- als nadelen. Voor organisaties is het daarom moeilijk om geïnformeerde beleidskeuzes te maken. Bovendien staan ze vaak nog argwanend tegenover thuiswerk en vrezen ze dat dit voor de werkprestatie of het welzijn van de werknemer nadelig zou kunnen zijn.In dit onderzoek hebben we niet gekeken naar de HR-praktijken op zich, maar wel naar het gebruik ervan als voorspeller van de uitkomsten. Anders gezegd: is thuiswerk ook echt hetgeen de werknemer zelf wil of ervaart hij/zij druk om hiervoor te...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.