Verdedig uw onderzoek. Ligt eenzaamheid op de loer bij tijdelijk werk?

HR Square 197
  Eline Moens, verdedig uw onderzoek. “Eenzaamheid is een maatschappelijk relevant fenomeen. Onderzoek toont onder meer aan dat eenzaamheid even ongezond is als overgewicht. Eenzaamheid komt echter niet alleen voor in de privésfeer. Op het werk kunnen medewerkers zich eveneens eenzaam voelen. Dat blijkt ook uit de wetenschappelijke literatuur. Onderzoek van collega’s toont bijvoorbeeld aan dat er indicaties zijn van gevoelens van sociale isolatie bij tijdelijke werknemers. Tegelijk blijkt onder andere uit cijfers van Eurostat dat het aandeel tijdelijke werknemers in de EU stijgt. In het onderzoek wilden we dan ook empirisch nagaan of er een associatie bestaat tussen tijdelijk werk en eenzaamheid op het werk. In tweede orde hebben we onderzocht of eenzaamheid op het werk een invloed heeft op de associatie tussen tijdelijk werken en jobtevredenheid. Het bestaande onderzoek naar het verband tussen tijdelijk werken en jobtevredenheid heeft immers tot nog toe geen consistente resultaten opgeleverd. Sommige onderzoeken...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.