Verdedig uw onderzoek. Organiseer uw eigen gig-economie

HR Square 201
Philip Rogiers, verdedig uw onderzoek.“Werknemers zijn vaak honkvast ondanks diverse interne mobiliteitsprogramma’s die hen stimuleren om nieuwe ervaringen op te doen op een andere afdeling of door deel te nemen aan projecten. Meestal betekent dit dat werknemers tijdelijk of definitief hun huidige job verlaten. In het onderzoek, opgezet door de FOD Beleid & Ondersteuning samen met het kabinet Ambtenarenzaken, Vlerick Business School, Koninklijke Militaire School en KU Leuven, gingen we na of er alternatieve manieren zijn om medewerkers te stimuleren om nieuwe ervaringen op te doen en zo hun professionele horizon te verbreden. We hebben onderzocht of een interne digitale marktplaats voor tijdelijke projecten medewerkers aanspoort om extra taken op te nemen die buiten de scope van hun bestaande job vallen, maar zonder hun huidige job te verlaten. De inspiratie hiervoor hebben we gehaald bij Open Opportunities, een programma van de Amerikaanse federale overheid. Open Opportunities is een digitale marktplaats...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.