Verdedig uw onderzoek: Van jobcrafting naar chronocrafting

HR Square 210 (mei-juni 2022)
Postdoctoraal onderzoekers aan de KU Leuven Jana Deprez en Wouter Robijn, en Ellen Delvaux, onderzoeker bij IDEWE, onderzochten de impact van energiepatronen van individuele werknemers op hun productiviteit en hun welzijn en hoe chronocrafting daarbij kan helpen. Jana Deprez, verdedig uw onderzoek! Jana Deprez: “Met de steun van ESF hebben we verschillende onderzoeken gedaan naar energiepatronen van individuele medewerkers. Het uitgangspunt is dat niet elke werknemer hetzelfde chronotype heeft. Een chronotype is gebaseerd op de energie- en slaapcyclus. Doorheen de dag ervaart iedereen enkele energiepieken en enkele energiedips. Een eerste piek valt in de voormiddag, daarna volgt dan een kleine dip, de beruchte middagdip rond twee uur ’s namiddags. Vervolgens stijgt de energie opnieuw om dan terug te dalen tegen de avond. De ene mens is een ochtendtype, een andere is een avondtype en nog andere bevinden zich daar ergens tussenin. Dit betekent dat ochtendmensen hun energiepiek bereiken in de...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.