Verdedig uw onderzoek. Zet de notificaties op uw smartphone uit na de werkuren

HR Square 199
  Ruben Cambier, verdedig uw onderzoek.Ruben Cambier: “Mobiele technologie heeft de manier waarop we communiceren op de werkplek en daarbuiten drastisch veranderd. Smartphones en andere mobiele toestellen zorgen ervoor dat medewerkers 24/7 verbonden kunnen zijn met hun werk. Te pas en te onpas krijgen we notificaties van inkomende berichten. Vanwege de permanente bereikbaarheid ontstaan ook nieuwe verwachtingen over hoe snel een e-mail of chatbericht wordt beantwoord. Dat kan tot telepressure leiden, beter bekend als de interne druk om snel te reageren op asynchrone communicatie zoals e-mails en berichten. Telepressure omvat twee componenten: de drang om snel te reageren op inkomende berichten en de preoccupatie met het bericht. Zo kunnen sommige zich bijvoorbeeld pas concentreren op hun andere taken als ze het bericht beantwoord hebben. Mijn dissertatie beoogt de potentiële voor- en nadelen van telepressure te bestuderen en tegen elkaar af te wegen. In een eerste onderzoek gingen we aan de...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.