Verkenningen: Werving en de arbeidsmarkt. Kijken in de glazen bol.

HR Square 35
Sinds 2003 wordt er geregeld aangekondigd dat de arbeidsmarkt zich aan het herstellen is. Realiteit of wishful thinking? Een zaak is zeker: de opleving lijkt veel vluchtiger te zijn dan bij de vorige cycli. De huidige situatie is dan ook nog mijlenver verwijderd van de euforie die er heerste vóór de schokken die nu al een paar jaar aan de gang zijn. Zodanig ver zelfs dat sommigen er zelfs aan twijfelen of we wel van een echt herstel mogen spreken. > Gematigd optimisme Deze strekking vinden we ook terug in de laatste kwartaalpeilingen van Manpower naar de tewerkstellingsvooruitzichten. Hiervoor worden in 47.000 overheids- en privébedrijven in België en in 24 andere landen de rekruteringsvoornemens van de bedrijfsleiders gemeten. De werkgelegenheidsprognose - dit is het verschil tussen het aantal werkgevers dat verwacht dat hun personeelsbestand zal uitbreiden tegenover zij die het veeleer zien verminderen - ligt op een gematigd optimistische +...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.