Verkenningen: Werving en de arbeidsmarkt. Kijken in de glazen bol.

HR Square 35
Sinds 2003 wordt er geregeld aangekondigd dat de arbeidsmarkt zich aan het herstellen is. Realiteit of wishful thinking? Een zaak is zeker: de opleving lijkt veel vluchtiger te zijn dan bij de vorige cycli. De huidige situatie is dan ook nog mijlenver verwijderd van de euforie die er heerste vóór de schokken die nu al een paar jaar aan de gang zijn. Zodanig ver zelfs dat sommigen er zelfs aan twijfelen of we wel van een echt herstel mogen spreken. > Gematigd optimisme Deze strekking vinden we ook terug in de laatste kwartaalpeilingen van Manpower naar de tewerkstellingsvooruitzichten. Hiervoor worden in 47.000 overheids- en privébedrijven in België en in 24 andere landen de rekruteringsvoornemens van de bedrijfsleiders gemeten. De werkgelegenheidsprognose - dit is het verschil tussen het aantal werkgevers dat verwacht dat hun personeelsbestand zal uitbreiden tegenover zij die het veeleer zien verminderen - ligt op een gematigd optimistische +...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.