Virtueel onboarden in coronatijden. Kennismaken met collega’s vanuit de zetel thuis

HR Square 202
Maarten Jacobs, HR-manager bij Capgemini Belgium, is benieuwd naar hoe een dertigtal young professionals die onlangs startten hun eerste stappen op de arbeidsmarkt zullen ervaren. Niet alleen hun laatste maanden op de schoolbanken verliepen grotendeels online, ook hun aanwerving gebeurde vanop afstand. En nu loopt dus eveneens hun verwelkoming bij Capgemini grotendeels virtueel. Bovendien is de kans groot dat ze de komende maanden veelal thuis zullen moeten werken. “Je eerste werkdag is een moment dat je wellicht nooit vergeet. Het is dus belangrijk dat die dag perfect verloopt. Pre-corona werden young professionals in groep onthaald. Vandaag kan dat uiteraard niet. Daarom hebben we de onboardingsprocedure op een virtuele leest geschoeid zodat de eerste werkdag toch een superervaring is”, zegt Jacobs. Al komen de nieuwe medewerkers op hun eerste werkdag ’s morgens elk apart toch even naar de kantoren van Capgemini om er hun materiaal en bedrijfswagen op te halen. “Daarbovenop...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.