Virtueel onboarden in coronatijden. Kennismaken met collega’s vanuit de zetel thuis

HR Square 202
Maarten Jacobs, HR-manager bij Capgemini Belgium, is benieuwd naar hoe een dertigtal young professionals die onlangs startten hun eerste stappen op de arbeidsmarkt zullen ervaren. Niet alleen hun laatste maanden op de schoolbanken verliepen grotendeels online, ook hun aanwerving gebeurde vanop afstand. En nu loopt dus eveneens hun verwelkoming bij Capgemini grotendeels virtueel. Bovendien is de kans groot dat ze de komende maanden veelal thuis zullen moeten werken. “Je eerste werkdag is een moment dat je wellicht nooit vergeet. Het is dus belangrijk dat die dag perfect verloopt. Pre-corona werden young professionals in groep onthaald. Vandaag kan dat uiteraard niet. Daarom hebben we de onboardingsprocedure op een virtuele leest geschoeid zodat de eerste werkdag toch een superervaring is”, zegt Jacobs. Al komen de nieuwe medewerkers op hun eerste werkdag ’s morgens elk apart toch even naar de kantoren van Capgemini om er hun materiaal en bedrijfswagen op te halen. “Daarbovenop...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.