Visie. Boeken

HR Square 135
Consultant “Ik moet diplomatiek zijn tegenover onze cliënten. Maar ik hoef tegenover rotzakken als jullie niet diplomatiek te zijn.” Die uithaal naar zijn medewerkers wordt toegeschreven aan James McKinsey (1889-1937). De zoon van straatarme boeren uit Missouri stichtte het bedrijf dat vandaag nog altijd de top van de consultancywereld aanvoert, McKinsey & Company. Ondanks een akelig lange lijst van blunders en schandalen, straalt de macht nog steeds af van het grootste consultancyhuis. Terwijl anderen mee ten onder gingen aan de megafraude van Enron, bleef McKinsey overeind. Zelfs de bankencrisis en een vroegere managing director die wegens handel met voorkennis in de gevangenis vloog, brachten McKinsey niet aan het wankelen. In ‘De Firma’ reconstrueert de Amerikaanse journalist Duff McDonald niet alleen de overrompelende geschiedenis van het consultancy-icoon, hij zoekt ook uit hoe ver de invloed rijkt op het bedrijfsleven. Die impact kan moeilijk overschat worden – en dat hoeft niet positief...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.