Visie: De rol van carrièremodellen. Loopbanen tijdens en na de crisis

HR Square 88
Essentie ■ Employability en flexibiliteit zijn het primaire devies voor werknemers bij het ontbreken van een lineaire, monogame loopbaanomgeving. ■ Carrièremodellen kunnen ons bijstaan om oriëntatie en houvast te bieden in onze loopbaan en om onze employability te ontwikkelen. ■ Deze modellen kunnen voor HR ook als basis dienen voor de ontwikkeling van meer gerichte beloning- en opleidingschema’s. De laatste jaren is er in de loopbaantheorie veel te doen geweest rond de invloed van twee maatschappelijke trends op onze werkomstandigheden en carrièreomgeving: mondialisering en individualisering. De eerste heeft ervoor gezorgd dat, na de afvlakking van organisaties en het grotendeels verdwijnen van het traditionele lineaire en uitsluitend verticale loopbaanpad, de loopbaanomgeving er een stuk complexer en turbulenter op werd. Niet alleen creëerde de mondialisering nieuwe bedreigingen zoals lagelonenconcurrentie, een spillover van welvaart en een toegenomen kwetsbaarheid voor economische malaise. Voor werknemers is tevens het houvast vanuit de organisatie verdwenen en werden...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.