VISIE. Delegatie HR Square November Conference ontvangen op kabinet-Peeters. Langer werken: hoe wil HR het aanpakken?

HR Square 158
Tot dusver hebben de politici in België de HRM’ers nog niet beschouwd als een gemeenschap die best geraadpleegd wordt als er maatregelen genomen moeten worden op het ruime terrein van werk en arbeidsrelaties. Ook in de omgekeerde richting merken we maar weinig animo in HR-kringen om te willen wegen op het beleid. In landen met sterk uitgebouwde HR-beroepsorganisaties (vooral in het VK en de VS) wordt er wel gelobbyd om de HR-stem te laten horen. Waar schuilt er trouwens méér expertise, ervaring en visie over arbeid? Vanuit die invalshoek hebben zowel de Nederlandstalige als Franstalige HR Square het idee gelanceerd om de Belgische HR-gemeenschap zelf ideeën naar voren te laten brengen over één van de meest ingrijpende zaken op de werkvloer: de noodzaak om langer aan de slag te blijven. De regering heeft alvast de pensioenleeftijd opgetrokken in fasen en sluit alsmaar meer deuren naar het vervroegd pensioen. Kunnen we...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.