Visie. Duurzaam HRM (2). Tijd voor talent?

HR Square 132
Sinds het begin van de jaren ’80 van de vorige eeuw hebben we de mond vol van HRM en liefst nog van strategisch HRM. Human resources in functie van de organisatiestrategie met andere woorden. HRM heeft zich op die manier geprofileerd als een partner die werkt en denkt vanuit het perspectief van de organisatie. Human resources zijn menselijke bronnen die optimaal moeten worden ingezet met het oog op het realiseren van de missie, de visie en de strategie. Dat doen we via de organisatiestructuur en via jobs met stringente profieleigenschappen en gewenste competenties. Op die manier hebben we jaren gewerkt en geredeneerd: top-down, rationeel, deductief. We noemen dat de blauwe benadering (Van Beirendonck L., 2010). De laatste jaren hebben we vastgesteld dat de arbeidsmarkt niet onuitputtelijk is. De VDAB maakt onder andere melding van 214 knelpuntberoepen. Dat heeft het besef doen groeien dat we niet langer eenzijdig en rigide kunnen...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.