Visie. Duurzaam HRM (4). Duurzaam loopbaanbeleid: binden of loslaten?

HR Square 134
Een loopbaan kan veel meer betekenen dan wat in het Nederlands klassiek onder de term ‘carrière’ wordt verstaan: het maken van logisch geordende promoties en daarmee gepaard gaande groei in status en macht. Dit houdt heel wat opportuniteiten in voor medewerkers en organisaties. Het is onze centrale stelling dat het loopbaanbeleid een cruciale schakel is in het uitbouwen van een duurzaam HRM, waarbij het balanceren is tussen ‘binden’ en ‘loslaten’ van medewerkers. De loopbaan als kruispunt tussen individu en organisatie Een loopbaan is een individueel en erg complex gegeven. Voor organisaties betekent dit dat het niet zo eenvoudig is om grip te krijgen op de individuele loopbaan van elke medewerker. De loopbaan valt niet langer samen met de organisatie en dit geeft een andere kijk op het eigenaarschap ervan. Wanneer een medewerker de organisatie verlaat, stopt de arbeidsrelatie, maar niet de loopbaan. Anders gesteld, de loopbaan is geen eigendom van...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.