Visie. Duurzaam HRM (8). Bouwen aan duurzaam competentiekapitaal

HR Square 138
Tijdens hun hele loopbaan ontwikkelen mensen competenties doorheen verschillende activiteiten en bij verschillende werkgevers. Sommigen verbeteren zichzelf en slagen erin hun competentiekapitaal voortdurend en duurzaam te doen groeien. Anderen stoppen spijtig genoeg met vooruitgang te maken, waardoor ze het risico lopen dat hun inzetbaarheid vermindert of zelfs helemaal verdwijnt. Wat onderscheidt de eerste categorie van de tweede categorie werknemers?  Flexicurity en nieuwe loopbaanmodellen  De vraag naar duurzaam competentiekapitaal is brandend actueel, aangezien ‘levenslang leren’ vandaag op de agenda staat van zowel werknemers, werkgevers als overheden. De Europese Unie spoort elke Europese burger aan om zijn ‘competentieportefeuille’ te ontwikkelen in het kader van de EU-2020-strategie. Tegelijkertijd staat het model van ‘levenslang werken’ binnen één en dezelfde organisatie ter discussie. Professionele loopbanen worden almaar minder rechtlijnig en continu, met als gevolg dat werknemers verschillende keren van werkgever, van beroep, van activiteit en van statuut veranderen, al dan niet onderbroken door één of...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.