Visie: Het wel en wee van strategische verandering. En als de realisatie nu eens zou lukken?

HR Square 130
Strategische verandering wordt vaak geassocieerd met de top van een organisatie: directieleden vergaderen (vergezeld van change consultants) over een veranderingstraject om hun organisatie af te stemmen op de steeds sneller veranderende omgeving. Deze vaak analytische brainstormsessies resulteren in een ambitieuze ‘change agenda’, die met het nodige vertoon aan de organisatie wordt voorgesteld. Impliciet wordt verwacht dat medewerkers op alle niveaus het traject implementeren om de vooropgestelde doelstellingen te bereiken. Een ontzettend groot deel van strategische veranderingstrajecten – percentages van 70 procent of meer zijn geen uitzondering – draaien echter heel anders uit dan gepland. Er wordt weliswaar nagedacht over de ‘strategic change agenda’, maar het implementatietraject wordt stiefmoederlijk behandeld. Niet dat er geen geld en middelen worden ingestoken, maar er wordt veel minder rekening gehouden met de dynamiek van de organisatie. Veranderingstrajecten laten zich immers niet managen als een laboratoriumexperiment. Strategische verandering wordt al te vaak geassocieerd met voorspelbaarheid en...

In de kijker

Bescheiden start voor vierdagenwerkweek

Provincie Antwerpen zet werknemers aan het fietsen

Uitzendactiviteit weerspiegelt een vertragende economie

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.