Visie: Maatgericht werk maken van talent. ‘Job sculpting’: HRM vanuit nieuw perspectief?

HR Square 75
Essentie ■ Het fenomeen ‘job sculpting kent hoe langer, hoe meer opgang als antwoord op de beperkingen van een klassiek talentmanagementsysteem. ■ Om talentvolle medewerkers te blijven boeien én behouden, moeten organisaties datgene aanboren waarvoor iemand warm loopt en waarin iemand echt goed is. Op basis daarvan kunnen functies en carrièrepaden ‘op maat’ gesmeed worden. Menige ‘oorlog om talent’-kreet zette de afgelopen jaren heel wat HR-managers aan om gedreven te bouwen aan een effectief talentmanagementplatform. Een traditionele kijk op talentmanagement legt de focus veelal op het ‘kweken’ van talent met het oog op de toekomstige uitdagingen van de organisatie en/of (latere) invulling van kritische posities. Een kijk die duidelijk start vanuit een organisatieperspectief. Vanuit het (strategisch) competentiedenken wordt deze visie nog extra benadrukt: afgelijnde competentieprofielen van functies of rollen zijn veelal de fundering in de verdere ontwikkeling van het ‘talentlandschap’. Hoe langer, hoe meer botsen de HR-managers op de grenzen...

In de kijker

Fietsvergoeding voor iedereen (in de privésector)

Loonkost in 2022 met 7,9 procent gestegen

Veel minder tijdelijke werkloosheid

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.