Visie: ‘Omstreden treden’. Op zoek naar duurzaam loopbaanengagement

HR Square 99
Essentie ■ Er is een positief en significant verband tussen engagement en leeftijd. Hoe ouder, hoe meer engagement. ■ Bepaalde aspecten in loopbaanmanagement stimuleren het engagement en remmen de verloopintentie. Het gaat om leeftijd, klassiek arbeidsethos, actieve loopbaanondersteuning met specifieke aandacht voor de vestigings- en de handhavingsfase, met als doel obsoletie (waardevermindering van ‘menselijk kapitaal’) tegen te gaan. ■ Andere aspecten verhogen het engagement, maar hebben een keerzijde: ze bevorderen ook uitstroom. Dit is het geval voor zelfsturing, leergierigheid en diversiteit. We zullen met ons allen langer moeten werken, willen we de toekomst van onze welvaartsstaat veiligstellen. Met slechts 32 procent van de 55-plussers aan het werk bengelt België onderaan op de Europese lijst. Welke hinderpalen staan een hogere participatiegraad in de weg? Dat antwoord zocht de Engagement Study 2010 van Hay Group en Antwerp Management School. De onderzoekers wilden meer inzicht verwerven in de mechanismen die doorheen een loopbaan...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.