Visie: Personeelsmobiliteit:tweestrijd tussen stabiliteit en vernieuwing. Wie blijft, wie gaat (snel)?

HR Square 69
Essentie ■ Individuele mobiliteit wordt sterk bepaald door de sociale integratie en communicatie- en interactiepatronen in de organisatie. ■ Om werknemers bij de organisatie te houden, moeten HR-managers een aangenaam werkklimaat creëren. Belangrijk voor een goed werkklimaat zijn (demografische) gelijkenissen tussen werknemers, en coöperatieve groepswaarden en -normen. ■ Personeelsmobiliteit hoeft niet altijd slecht te zijn. Mobiliteit wakkert innovatie aan, althans als er een voldoende hoog niveau van integratie is. Individuele mobiliteit is een complex proces. Het wordt bepaald door een brede waaier van factoren, gaande van demografische kenmerken (zoals leeftijd) tot promotiekansen (Lee et al., 2004). Eén factor blijkt uitermate belangrijk te zijn in het bepalen van iemands beslissing om de groep of organisatie al dan niet te verlaten: de sfeer. Mensen willen immers ergens ‘bijhoren’ en deel uitmaken van een groter geheel. Ze zoeken naar een context (werkgroep of organisatie) waarin ze passen en waarin ze zich goed kunnen...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.