Visie – Quoi Leroy? Gezondheid!

HR Square 135
Wat wensen we elkaar toe als iemand niest of een pintje heft? Gezondheid! Ook bij het begin van elk nieuw jaar vliegen de woorden ‘en een goede gezondheid’ in het rond. Al lijkt het me te gaan om obligate nummertjes, waarbij we iets zeggen zonder echt betekenis te geven aan die woorden. Onze taal verwoordt dan tot een inhoudsloos begrip dat de stilte vult, maar het leven niet opvult. Op de arbeidsmarkt heerst er ook een grote leegte over het begrip ‘gezondheid’. ‘Gezondheid’ zou echter een kernthema van het arbeidsmarktbeleid moeten zijn. Die noodzaak blijkt uit enkele gebeurtenissen die me in een tijdsbestek van nauwelijks één week troffen. Eerst en vooral was er de pakkende blog van Sabine Van Uffelen, CEO van Bull Belgium, onder de titel ‘Eén telefoontje’. Ze heeft het over het plotse overlijden door hartfalen van één van haar werknemers tijdens een opdracht en vraagt zich af...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.